Kadić i Jaškić upitni za Izviđač

Zeničani igraju derbi prvenstva u Ljubuškom

Kadić i Jaškić upitni za Izviđač

Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika u srijedu igraju derbi sezone protiv Izviđača u Ljubuškom. Biće to duel dvije prvoplasirane ekipe i sigurno poslastica za sve ljubitelje rukometa u Ljubuškom.

Rukometaši Čelika zaostaju dva boda za Izviđačem, te ne smiju ni pomisliti na poraz u Ljubuškom ukoliko žele do kraja sezone voditi mrtvu trku za prvo mjesto u Premijer ligi, s druge strane eventualnim trijumfom nad Zeničanima ekipa Izviđača otišla bi na plus pet bodova prednosti i vjerovatno bi prvenstvo bilo riješeno.

Ono što je svakako zabrinjavajuće za trenera crno-crveni Adnana Bašića jesu povrede dvojica ponajboljih rukometaša. Kapiten Davor Kadić i Adnan Jaškić povrijeđeni su i propustili su posljednju utakmicu protiv Lokomotive u Zenici.

Ako ova dvojica igrača ne budu spremni za derbi u Ljubuškom, onda su šanse Čelika da ostvare pozitivan rezultat na teškom gostovanju znatno manje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nakon 21 odigranog kola Izviđač je prvi sa 49 bodova, dok je na drugom mjestu Čelik s 47 bodova, vrijedi istaći da je prvi duel u Zenici između Čelika i Izviđača završen pobjedom Zeničana 33:27 u prvom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.