Kakanj ostao bez kompletne postave

Platili danak ispadanju iz Premijer lige

Kakanj ostao bez kompletne postave

Rukometaši Kaknja platili su danak ispadanju iz Premijer lige BiH pa je tako ekipu napustila kompletna postavaovoga kluba.

Krilo Enes Skopljak, pivot Edin Cerić i srednji bek Amer Denjo pojačali su redove tuzlanske Slobode, srbijanski internacionalac Vanja Smiljanić, koji je jedini opravdao epitet pojačanja, pristupio je Slogi iz Doboja, dok se mladi Imad Klis vratio u matični klub – Krivaju iz Zavidovića. Golman Samir Lilić i Visočanin Eldar Bečak nisu pronašli novi klub i njihov status je nedefiniran, piše Kakanj.live.

Odlazak standardne postave ostavio je prostora za forsiranje domaćeg, mladog kadra, što bi definitivno trebalo biti trajno opredjelenje vodstva kluba i stručnog tima.

Pored već afirmiranih Mevludina Čehajića, Admira Bjelopoljaka, Selmina Zahirovića i najmlađeg, sedamnaestogodišnjeg Amara Amitovića, koji se etablirao nastupima u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji Sjedinjenih američkih država( SAD), proljetnim nastpima u prvom timu svoj potencijal potvrdili su Brkić, Kubat, Sužanj i Spahić, kojima bi se trebali pridružiti braća Hadrović(golman Admir i bek Dino), koji bi uz dva-tri nova igrača mogli zadovoljiti ambicije u nadolazećoj prvenstvenoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Trener Nedžad Zaimović smatra da ispadanje iz Premijer lige BiH nije tragedija i da se treba osloniti na igrače iz sopstvenih redova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije