Zrinjski sigurno kroz Kakanj

Lagana pobjeda Mostaraca

Zrinjski sigurno kroz Kakanj

Mostarski rukometaši u potpunosti su opravdali status favorita u ovom susretu i zasluženo slavili.

Kakanjci su samo u uvodnih 10 minuta susreta bili u egalu, da bi ekipa Zdravka Medića već polovinom prvog dijela igre imala šest poena prednosti (10:16).

Da stvar bude gora po domaći tim već u 14. minuti susreta povrijedio se i golman Kaknja, Samir Lilić. Kakanjci su do odlaska na odmor uspjeli umanjiti prednost gostiju iz Mostara i ekipa Zrinjskog na odmor odlazi sa četiri gola prednosti (15:19).

U nastavku gosti nisu ispustili stečenu prednost, a trener Zdravko Medić je priliku za igru pružio i igračima koji su u prethodnom peridou imali manju minutažu. Na kraju se čak 11 igrača mostarskog tima upisalo u listu strijelaca, a Zrinjski je slavio rezultatom 37:31.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vedran Delić je vodio goste do pobjede sa devet postignutih golova, dok je sjajan meč odigrao i Filip Vistrop koji je dodao osam golova. U ekipi Kaknja najefikasniji je bio Admir Bjelopoljak sa 11 golova, dok je Enes Skopljak dodao devet.

RK Kakanj - HRK Zrinjski 31:37 (15:19)
Dvorana: KSC Kakanj
RK KAKANJ: Lilić, Klis 5, Cerić 2, Skopljak 9, Sužanj 2, Bjelopoljak 11, Korčanin, Bečak, Brkić, Čehajić, Smiljanić 2, Simić, Halilović. Trener: Nedžad Zaimović.
HRK ZRINJSKI: Džidić, Vistrop 8, Doko 2, Perić 1, Delić 9, Mandarić 1, Anđelić, Pavlović 1, Ivanović, Grgić, Babić 3, Kozina, Marić 4, Kožulj 2, Kordić 1, Šoljić 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi