Kako su stigli? Barcelona napravila nešto što se rijetko viđa u rukometu

Deklasirali novog prvoligaša

Kako su stigli? Barcelona napravila nešto što se rijetko viđa u rukometu

Aktuelni španski prvak u rukometu Barcelona je na furiozan način otvorila novu sezonu ASOBAL lige.

Katalonci su na gostujućem terenu protiv Alcobendasa postigli čak 50 golova i slavili sa 50:24, čime su doslovno pregazili novog španskog prvoligaša.

Jasno je da je razlika između ove dvije ekipe ogromna, ali pravo je čudo da su katalonski rukometaši uopšte stigli da postignu toliko golova. Tako su postavili novi vlastiti rekord po postignutim golovima na gostujućim utakmicama.

Do danas je rekord bio 48 i to protiv Teucra iz sezone 2015/2016., ali kakva je konkurencija u ASOBAL ligi, ne bi bilo čudo ni da uskoro postignu i više od 50 golova protiv nekoga.

Inače, Barcelona je u prvom poluvremenu već stigla postići 26 golova i vodila je sa 26:11.

Promo

Top Komentari

Griezmann
Jesu li ovi imali golmana ?
16 0
Conor Mc Gregor
Lako je kantat ove legate kad nema ciudad reala tj atletico madrida kantat
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi