Velikani se oprostili od Lige prvaka
Foto: EPA

Kraj za Veszprem i Barcelonu

Velikani se oprostili od Lige prvaka

M. Šljivak

Rukometaši Veszprema i Barcelone oprostili su se od učešća u Ligi prvaka za ovu sezonu. 

Veszprem je šokantno ispao od danskog Skjerna. Pobijedio je mađarski tim u današnjem revanšu 34:29, ali ih je katastrofalno izdanje iz prvog meča kada su poraženi sa sedam golova razlike (25:32) na kraju skupo koštalo.

Nije Veszprem niti u jednom trenutku uspio da dođe do prednosti koja bi im garantovao veliki rezultat. Skjern je igrao fantastično, pa su usprkos porazu od pet golova razlike prošli među osam najboljih ekipa u Ligi prvaka.

Petar Nenadić je sa devet golova predvodio domaće u ovom duelu, Mirsad Terzić se nije upisivao u strijelce, dok su kod Skjerna Sondergaard i Kondarsson postigli po pet golova.

Montpellier je u osmini finala izbacio Barcelonu. Duel velikana evropskog rukometa na kraju je pripao francuskom timu, iako je Barca večeras na svom terenu slavila sa 30:28.

I ovdje je na kraju prvi meč presudio pobjednika. Montpellier je slavio u prvom meču sa 28:25 i to im je na kraju donijelo prolaz dalje.

Loše je Barca ušla u utakmicu. Montpellier je na otvaranju imao u nekoliko navrata četiri gola prednosti, ali su domaći rukometaši do odlaska na odmor uspjeli da preuzmu vodstvo (15:14).

Ispustila je Barcelona četvrtfinale u nastavku. Imali su šest golova prednosti i umjesto da završe meč, dozvoljavaju protivniku seriju od 5:0 i potpuni povratak u meč.

Zatim je Barca imala i plus tri, ali je Simonet u finišu pogodio za 30:28 i prolazak Montpelliera dalje.

Rivera, N'Guessan i Gomez su postigli po pet golova kod Barce, dok je kod Montpelliera Richardson postigao sedam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi