Karačić još jednom pokazao koliko voli BiH: "Volio bih igrati u nedjelju, ali..."

Bh. rukometaš za SportSport.ba

Karačić još jednom pokazao koliko voli BiH: "Volio bih igrati u nedjelju, ali..."

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Dusseldorfu od Njemačke sa 25:21.

Bh. rukometaši su porazom otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali je naš tim bio itekako oslabljen jer je Bilal Šuman mogao računati na samo desetoricu rukometaša i jednog golmana.

No, i pored toga bh. rukometaši su pružili odličan otpor i ostavili su srce na terenu. Naš tim je blistao u prvom dijelu kada smo iznenadili Nijemce i zasluženo smo vodili sa 13:9.

Međutim, početkom drugog poluvremena sve je krenulo nizbrdo kada se povrijedio Ivan Karačić koji nije mogao više igrati. Karačić je povrijedio skočni zglob nakon što je nezgodno stao, te su ga naši doktori iznijeli s terena.

To je veliki udarac za Šumana jer nas već u nedjelju u Bugojnu očekuje meč protiv Austrije. Da li će Karačić biti spreman znat će se u narednim danima, a on je u razgovoru za SportSport.ba otkrio da će sutra odraditi detaljnje ljekarske preglede.

"Sutra radim magnetnu rezonancu, pa ćemo vidjeti kakva je dijagnoza. Nadam se najboljem, a što se nedjelje tiče imam veliku želju da igram, ali bit će baš teško da se to desi", rekao je Karačić i osvrnuo se na večerašnji meč protiv Njemačke.

"Prvo poluvrijeme je bilo odlično, posebno u odbrani smo bili jako dobri. U drugom ne znam kako je bilo jer nisam bio tu, ali je činjenica da smo bili blizu senzacije. Da sam ostao sigurno da bi bilo možda malo lakše igrati mojim saigračima, a šta bi bilo na kraju to niko ne zna".

Top Komentari

VELEZ
Eto jest voli...da ga je hrvatska zvala svi znamo za koga bi igrao...kako neke bosnje i dalje sanjaju u ovoj zemlji
2 7
realista1982
Brz oporavak!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi