Pred rukometašima važni mečevi

Karačić: Možemo parirati Bjelorusiji i Češkoj

E. Škorić

U Tuzli je počelo okupljanje bh. rukometaša pred duele kvalifikacija za EP protiv Bjeorusije u Minsku i Češku na domaćem parketu.

Bh. reprezentativac Ivan Karačić vjeruje da naš tim može da se nosi s Bjelorusima i Česima, a dvije domaće pobjede trebale bi matematički da nam osiguraju plasman na EP na kojem će učestvovati 24 selekcije.

"Mislim da smo po kvalitetu podjednaki sa Bjelorusijom i Češkom. Mislim da možemo da im pariramo. Nemamo previše vremena da se uigravamo, ali iskoristit ćemo najbolje što možemo da se taktički pripremimo za Bjelorusiju, rekao je Karačić, pa je dodao:

"Nadam se da ćemo ostvariti prije svega dobar rezultat, a to bi bila mkar jedna pobjeda u naredna dva meča".

Podsjećamo, bh. rukometaši sutra putuu za Bjelorusiju i u četvrtak igraju prvi meč, a onda u subotu dočekuju Češku u tuzlanskom Mejdanu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi