Katarina namučila Labudice

Tuzlanske rukometašice slavile tešku pobjedu u Mejdanu

Katarina namučila Labudice

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 2. kolu Premijer lige BiH za rukometašice popularne Labudice pred domaćim navijačima slavile su trijumf nad Katarinom rezultatom 28:25 (14:10).

Rukometašice trenera Elmira Grabčanovića važile su za favoritkinje protiv Mostarki. Međutim, sastav iz Hercegovine pružio je žestok otpor tokom čitavih 60 minuta. Popularne Labudice su imale vodstvo, no Katarina je konstantno "duvala za vrat" Tuzlankama ne dozvoljavajući im da pobjegnu na razliku veću od jednog ili dva gola.

Istina, na poluvrijeme se otišlo sa prednošću domaćih 14:10, no vrlo brzo su gošće uhvatile priključak. Pet minuta prije kraja imale su priliku da dođu do poravnanja i to u dva napada zaredom. Nažalost po njih nisu bile efikasne, Jedinstvo je to kaznilo i iskusno privelo meč kraju.

U redovima Labudica najefikasnije su bile Admira Zvekić, Matea Šumelj i Zorana Miličević sa po sedam golova. Na golu je briljirala golmanica Ivana Rajković sa 12 odbrana. Kod Katarine maestralna je bila Ana Petrović sa 11 golova, a dobro je sa pet pogodaka pratila i Matea Pandžić. Josipa Šimunović, golmanica Katarine skupila je 12 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi