Mijailović: Radujem se dolasku u Tuzlu, Jedinstvo mi predstavlja novi izazov u karijeri

Nova rukometašica popularnih Labudica za SportSport.ba

Mijailović: Radujem se dolasku u Tuzlu, Jedinstvo mi predstavlja novi izazov u karijeri

E. Dindić

Rukometašice Jedinstva iz Tuzle prošlu sezonu završile su na drugom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice. Pokazale su još jednom da su i pored financijskih problema, koji su ih pratile prošle sezone najbolja ekipa u gradu Tuzli. Za novu sezonu, neke od glavnih rukometašica su otišle, ali došao je novi trener i zasad jedno pojačanje ono iz Loznice. 

Ona se zove Andrea Mijailović, igra na poziciji srednjeg beka i sigurno je da će biti jedna od glavnih uzdanica popularnih Labudica u novoj sezoni. Za SportSport.ba govorila je o svojim počecima, karijeri, fakultetu i kako je došlo do toga da postane nova članica Jedinstva.

"Rukometnu karijeru počela sam prije deset godina u rodnoj Loznici. U matičnom klubu sam igrala sve dok nisam krenula na fakultet. Poslije toga sam prešla u ekipu Mačve iz Šapca, da bih poslije toga igrala u Inđiji i Požarevcu. Pokrivam poziciju srednjeg beka, i na njoj se najbolje snalazim. Što se tiče angažmana u Jedinstvu novi trener kluba Dragan Lukić mi je bio trener u Loznici, poslije razgovora sa njim i ljudima u upravi kluba odlučila sam prihvatiti ponudu i sljedeće sezone, braniti boje kluba iz Tuzle, radujem se unaprijed novim izazovima", rekla je Mijailović te nastavila:

"Osim rukometa studiram na Fakultetu za Sport i fizičko Vaspitanje u Novom Sadu, i trenutno završavam drugu godinu. Fakultet mi je najveća preokupacija i želim u što kraćem roku da ga završim, kako bih se mogla posvetiti rukometnoj karijeri", završila je Mijailović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Sigurno je da popularne Labudice uvijek ciljaju na sami vrh tabele, a Andrea Mijailović će biti sigurno jedan od velikih aduta na terenu u ostvarenju klupskih ciljeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi