Legendarnoj rukometašici pozlilo na terenu, hitno je prebačena u bolnicu
FOTO: EPA

Scene nisu bile ugodne

Legendarnoj rukometašici pozlilo na terenu, hitno je prebačena u bolnicu

H. Zilić

U 20. kolu norveške Rema 1000 lige za rukometašice duelu su odigrale ekipe Vipers Kristiansanda i Romerike Ravensa u kojem je domaća ekipa rutinskom igrom slavila 33:27 i opravdala ulogvu favorita.

Međutim, rezultat je ostao u drugom planu nakon neugodnih prizora tokom meča. Jedna od najboljih rukometnih golmanica posljednje dvije decenije 43-godišnja Katrine Lunde srušila se tokom utakmice.

Medicinska pomoć je odmah stigla, a svi u dvorani su bili u blagom šoku, pritrčale su i saigračice da pomognu.

Lunde je odmah prevžena u bolnicu na pretrage i ustanovljeno je da nije ništa opasno, samo je u pitanju pad krvnog pritiska.

"Urađeni su testovi da se provjeri da nije ništa drugo do pad krvnog pritiska. Nema naznaka nečeg ozbiljnog i svi dosadašnji testovi su pozitivni. Očekuje se da će Katrin za kratko vrijeme doći kući", rekao je funkcioner kluba Morten Jorgensen za TV2.

Oglasi

Lunde je jedna od najtrofejnijih rukometašica svih vremena, a osvojila je preko 60 madalja na reprezentativnom i klupskom nivou.

Bogatu karijeru počela je sada već daleke 2000. godine, a još uvijek ne razmišlja o penzionisanju, namjerava braniti i narednu sezonu kada puni 44 godine života.

Lunde ima šest evropskih zlata, dva olimpijska i dva svjetska sa Norveškom, a čak je sedam puta osvajala Ligu prvaka u klupskoj konkurenciji.

Mnogi su mišljenja da Lunde treba da završi karijeru pogotovo danas kada se igra brz i moderan rukomet koji zahtjeva i ozbiljnije treninge.

Ipak, ova legendarna Norvežanka smatra da još uvijek može pomoći ekipi i neće odustati tek tako, iako je za vikend mnoge ostavila u strahu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi