Norveška se poigrala sa Saudijskom Arabijom
Norveška je nakoj jučerašnje pobjede protiv Tunisa, danas opravdala ulogu i protiv Saudijske Arabije.

Opravdali ulogu favorita

Norveška se poigrala sa Saudijskom Arabijom

Esmer Oštraković

Nakon što su jučer očekivano sa 34:24 savladali Tunis, Norvežani su danas opravdali ulogu favorita i protiv reprezentacije Saudijske Arabije. 

Već na samom startu utakmice reprezentativci Norveške napravili su veliku prednost. Nakon početnog vodstva od 2:1, Norvežani prave seriju od 5:0 te dolaze do 7:1. ¸Prednost Norveške je rasla iz napada u napad, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 20:10.

U drugi dio ponovo dosta bolje ulaze igrači Norveške te sa serijom od 2:0, dolaze do u tom trenutku maksimalnih 12 golova prednosti. Reprezentacija Saudijske Arabije pokušala je konsoliduje svoje redove i smanji razliku, ali to nisu uspjeli uraditi. Ponovo je, sada na startu drugog poluvremena, reprezentacija Norveške napravila seriju od 5:0, te je došla do velikih 28:12.

Nakon tih, tada rekordnih plus šesnaest, igralo se gol za gol, ali pred sami kraj susreta Norveška ponovo pravi seriju od 5:0 i dolazi do konačnih 40:21 i maksmialnih plus 19.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Najefikasniji u redovima Norveške bili su Hansen sa osam postignutih golova, a po šest su dodali Abelvik, Blonz i Gulliksen. U reprezentaciji Saudijske Arabije bolji od ostalih bio je Al-Salem sa šest postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi