Kiel slavio u derbiju Bundeslige i nastavio potjeru za Flensburgom

Bundesliga, 19. kolo

Kiel slavio u derbiju Bundeslige i nastavio potjeru za Flensburgom

Večeras je odigran derbi meč 19. kola rukometne njemačke Bundeslige u kojem su se sastali Kiel i Rhein-Neckar Loewen.

U vrlo zanimljivoj utakmici, pobjedu rezultatom 31:28 ostvario je Kiel koji se tako učvrstio na drugom mjestu i nastavio potjeru za prvoplasiranim Flensburgom.

Na početku utakmice se igralo gol za gol, a prvu osjetniju prednost pravi Loewen koji dolazi do +3 (12:9). Kiel potom uzvraća velikom serijom 5:0 kojom preuzima vodstvo, a na odmor domaći odlaze s minimalnom prednošću 15:14.

Drugo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Kiela, ali se Loewen dobro držao sve dok domaći nisu napravili seriju 3:0 i otišli na maksimalnih +4 kada je bilo 27:23.

Loewen se vratio na gol zaostatka, ali Kiel do kraja pravi novu mini-seriju i stiže do pobjede 31:28.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Harald Reinkind sa sedam golova, a šest je postigao Niclas Ekberg. U timu Rhein-Neckara je najefikasniji bio Gudjon Valur Sigurdsson sa devet golova.

Na tabeli Bundeslige ubjedljivo vodi Flensburg našeg Benjamina Burića sa maksimalnih 38 bodova iz 19 utakmica. Kiel je drugi sa 34, a Rhein-Neckar treći sa 31 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi