U Vardar stigao njemački reprezentativac
(Foto: EPA) Christian Dissinger je raskinuo ugovor sa Kielom nezadovoljan minutažom i stigao u Skoplje gdje će uskoro obaviti ljekarske preglede.

Christian Dissinger pojačao prvaka Makedonije

U Vardar stigao njemački reprezentativac

Skopski Vardar je angažovao veliko pojačanje, pošto je danas šampion Makedonije saopštio da je u klub stigao reprezentativac Njemačke Christian Dissinger.

Dissinger je sa Vardarom dogovorio dvogodišnju saradnju, a nakon obavljenih ljekarskih pregleda u Skoplju priključit će se ekipi.

Ovaj 203 centimetra visoki lijevi bek će tako postati sedmo pojačanje skopskog rukometnog velikana u novoj sezoni.

Inače, Dissinger je prije dolaska nastupao za Kiel (od 2015. godine), ali je nezadovoljan minutažom raskinuo ugovor sa njemačkim velikanom. Prije Kiela 26-godišnji Dissinger je branio boje TuS Nettelstedt-Lucbbeckea, BM Neptuna, Kadetten Schaffhausena i TSG Friesenheima.

Bio je članom reprezentacije Njemačke koja je u Poljskoj prije dvije godine osvojila evropsko zlato, dok se na Olimpijadi u Rio de Janeiru okitio bronzanom medaljom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi