Kiel ubjedljiv u Zagrebu, dva pogotka Burića

Liga prvaka

Kiel ubjedljiv u Zagrebu, dva pogotka Burića

A. Beganović

U 1.kolu Lige prvaka za rukometaše Kiel je u duelu sa Zagrebom opravdao ulogu favorita i slavio je sa ubjedljivih 31:21.

Njemački predstavnik nije imao problema sa hrvatskim prvakom. Od prve minute bilo je jasno da će Kiel slaviti.

Čvrsta odbrana limitirala je Zagreb na samo šest golova u prvom dijelu, dok je Kiel postigao 14. U drugom dijelu ništa novo, odnosno gosti su smanjili gas, održavali su stečenu prednost za konačnih 31:21.

U redovima Kiela najefikasniji su bili Sander Sagosen sa sedam, te Niclas Ekberg sa šest pogodaka, dok su kod Zagreba najučinkovitiji bili Filip Vistorop sa šest, te Miloš Božović sa četiri pogotka.

Naš reprezentativac u redovima Zagreba, Senjamin Burić postigao je dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi