Teška, ali zaslužena pobjeda Veszprema protiv Vive Kielcea

Liga prvaka

Teška, ali zaslužena pobjeda Veszprema protiv Vive Kielcea

Midhat Šljivak

Rukometaši Veszprema pobijedili su Vive Kielce 29:27 u duelu 1. kola Lige prvaka.

Žestok otpor pružio je poljski tim favorizovanom rivalu, ali na kraju nije uspio da dođe barem do jednog boda, iako je bio blizu.

Osim početnog vodstva Kielce je u ostatku meča bio u rezultatskom zaostatku. Međutim, konstantno su bili blizu i utakmcia je do samog kraja bila otvorena.

Veszprem je na odmor otišao sa golom prednosti (14:13), a u nastavku je imao konstantno vodstvo koje je Kielce na krilima sjajnog Alexa Dujshebaeva uspijevalo da stiže.

Međutim, gosti nisu uspjeli da naprave taj korak koji bi im donio barem bod. Veszprem je na kraju uspio da slavi pobjedu od dva gola razlike i da novu sezonu otvori pobjedom.

Dragan Gajić je najefikasniji u pobjedničkom timu sa šest golova, Manuel Štrlek je dodao pet, a Mirsad Terzić se nije upisao u strijelce.

Alex Dujshebaev je sa druge strane bio nezaustavljiv i postigao je 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi