Kielce preko Kiela do trećeg mjesta

Liga prvaka

Kielce preko Kiela do trećeg mjesta

Midhat Šljivak

Rukometaši poljskog Kielcea osvojili su treće mjesto u Ligi prvaka. Poljaci su u meču za plasman pobijedili njemačkog velikana Kiel rezultatom 28:26.

Sjajno su oba tima ušla u meč. Igralo se u jakom tempu i gol za gol, da bi se na poluvrijeme otišlo neriješenim rezultatom 12:12.

Nastavak donosi za nijansu bolju igru poljskog tima. Golman Szmal je imao svoj dan, što je na kraju i presudilo ovaj meč.

U posljednjih 15 minuta se ušlo rezultatom 22:22. Poljaci međutim bolje odigravaju finiš, te na kraju dolaze do pobjede i trećeg mjesta.

Do pobjede ih je vodio Karol Bielecki s devet pogodaka, Lijewski je dodao pet, a Buntić četiri.

Na drugoj strani Vujin je postigao pet, a Duvnjak i Lauge su dodali po četiri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.