"Ponašanje spikera neprihvatljivo i sramno, ovo je utakmica Premijer lige, a ne vašarska korida"

Žestoko saopštenje RK Konjuh

"Ponašanje spikera neprihvatljivo i sramno, ovo je utakmica Premijer lige, a ne vašarska korida"

A. Čaušević

U veoma izjednačenom i uzbudljivom susretu Krivaja je u Zavidovićima pobijedila Konjuh rezultatom 35:34.

Iz Konjuha su poslije susreta objavili poprilično žestoko sapopštenje u kojem su prozvali sudije meča Miljević i Petrović, kao i spikera susreta.

"Nakon utakmice i dugotrajne analize, ne umanjujući pobjedu igrača RK Krivaja kojima i ovog' puta čestitamo uz iskreno poštovanje, uložili smo žalbu na regularnost suđenja na ovom meču gdje je tendenciozno suđenje direktno uticalo na ishod i krajnji rezultat utakmice.

Sudijski par Miljević/Petrović su za svaku pohvalu, pred okom javnosti uz direktan prijenos na državnoj televiziji BHT1, sudili utakmicu RK Izviđač - RK Konjuh prošle sezone. Sudijski dvojac je na toj utakmici pokazao izuzetno poznavanje rukometnih pravila i suđenja gdje su dobili odlične ocjene svih sudionika tog meča.

Isti sudijski dvojac je minulog vikenda "dijelio pravdu" na utakmici 6.kola koju smo odigrali u Zavidovićima protiv ekipe RK Krivaja.

Nakon dugotrajne analize smo stekli dojam da je fenomenalni sudijski par od prošle godine zaboravio pravila rukometne igre ili su iz njima poznatih razloga donosili sumnjive odluke tokom meča u Zavidovićima.

Oglasi

Jednostavno je nemoguće zanemariti ogroman broj sumnjivih sudijskih odluka gdje su, dokaze imate u prilogu ovog posta, rukometna pravila pogrešno tumačena i to na štetu našeg kluba.

Itekako je tvrdnja da je najlakše suditi pošteno dobila još jednu potvrdu nakon ove utakmice.

Sagledavši neke od očitih grešaka i pogrešno primijenjenih rukometnih pravila možemo primijetiti da bi ishod meča bio mnogo drugačiji ukoliko bi ta pravila bila poštovana bez ustupka i tendencije da se nekome olakša.

Ishod utakmice ide u prilog domaćinu koji je pobijedio sa jednim golom prednosti.

Oglasi

Smatramo da nam je direktno nanesena šteta i odlučili smo upoznati javnost šta nas je navelo na odluku da se žalimo na regularnost suđenja u ovom meču uz veliki broj dokaza. Veliki broj sudijskih odluka je donesen kršeći rukometna pravila što bi u suprotnom itekako promijenilo ishod meča s obzirom na to da se radi o prednosti od jednog gola razlike.

Vrijedi spomenuti i oficijelnog spikera koji je tokom utakmice krajnje pogrdnim i omalovažavajućim riječima kvalificirao našu ekipu uz sramne povike.

To jasno možete čuti na snimcima. Ponašanje oficijelnog spikera bez obzira na naklonost je krajnje neprihvatljiva pogotovo na ovako sraman i pogrdan način, ipak je ovo utakmica PLBIH pod pokroviteljstvom Rukometnog saveza BiH a ne neka vašarska korida.

Pored vrijeđanja naše ekipe gospodin je kvario ambijent fenomenalne publike u Zavidovićima gdje je uživanje igrati uz publiku koja poznaje rukometnu igru i pravi nezaboravnu atmosferu i ugođaj koji bi poželio svaki igrač. Bravo za publiku.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sačekaćemo odluku nadležnih po ovom pitanju i istu ispoštovati. Borimo se i treniramo te poštujući pravila nastojimo ostvariti povoljan rezultat. Mislimo da ovakvim suđenjem to ne možemo postići. Način na koji su tumačena rukometna pravila na ovoj utakmici nikome nije jasan te smo mišljenja da u najelitnijem rangu državnog rukometa jednostavno nije moguće da ovako nešto bude regularno.

Još jednom igračima RK Krivaja čestitamo na pobjedi uz čekanje odgovora na našu žalbu. Nakon što pregledate snimke iz priloga sami donesite svoj zaključak", navodi se u saopštenju.

Top Komentari

Lafo
Ovo kao u fazonu čestitamo Krivaji i navijačima na fer i korektnom navijanju ali hebemo im ma.er na provokacijama i nefer suđenju
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije