Korkarić: Moguće je da bude novih imena, Toromanović i Vražalić ostaju
FOTO: FB RK Bosna

RK Bosna na dobrom putu da se vrati u PLBiH

Korkarić: Moguće je da bude novih imena, Toromanović i Vražalić ostaju

H. Zilić

Rukometaši sarajevske Bosne su bez poraza okončali jesenji dio u Prvoj ligi FBiH.


Izabranici Zuhdije Korkarića su na sjajnom putu da se vrate u PLBiH. Ekipa je već 5. januara počela pripreme za proljetni dio, tačnije malđe selekcije su počele s radom, dok je prvi tim na pripremama kompletiran 11. januara.

Studenti su odigrali i pripremnu utakmicu sa Konjuhom iz Živinica članom PLBiH, što je bila vrlo dobra provjera za Bosnu koja bi trebala mirno privesti kraju takmičenje u Prvoj ligi FBiH, ali u klubu ne gledaju samo na prvo mjesto. Žele da se već sada sklopi ekipa za nastup u PLBiH.

Povodom priprema i nastavka sezone, kontaktirali smo trenera Bosne, Zuhdiju Korkarića.

"Krenule su mlađe selekcije s radom 5. januara, imali su turnir, a prvi tim je krenuo 11. januara. Odigrana je utakmica s Konjuhom, koja je mogu reći bila prava provjera da vidimo gdje smo i šta smo trenutno u odnosu na timove iz PLBiH", rekao je Korkarić na početku razgovora za Sportsport.ba.

Klub je u pregovorima s novim igračima, potvrdio nam je trener Studenata.

"Moguće da bude novih imena. U razgovoru smo s nekim momcima, vidjet ćemo šta će od svega biti. Nama je cilj i da lagano spremamo ekipu za PLBiH, obzirom na naš kvalitet, ali i prednost ne sumnjam da ćemo trijumfalno privesti kraju takmičenje u Prvoj ligi FBiH."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iskusni Muhamed Toromanović će ostati dio tima, kao i Faruk Vražalić.

"Toromanović će tu biti s nama, kao i Vražalić, Gušić i ostali momci koji su odigrali prvi dio sezone. Niko nas nije napustio, dakle odlazaka iz kluba nije bilo. Ako dođu novi igrači, nadam se da će to biti već neki kostur kojeg želimo u PLBiH."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi