Koronom osakaćeni Island razbio favorizovanu Francusku i zakomplikovao sve u grupi!

Senzacija na turniru

Koronom osakaćeni Island razbio favorizovanu Francusku i zakomplikovao sve u grupi!

E. Škorić

Rukometaši Francuske su neočekivano poraženi od Islanda u drugom kolu drugog kruga Evropskog prvenstva.

Island je imao probleme s koronavirusom, što je Francusku učinilo još većim favoritom pred duel, ali je na kraju rezultat šokirao sve. Islanađani su slavili sa 29:21 i tako ostali u igri za polufinale.

Francuska je povela na meču, ali je ubrzo Island došao do preokreta, a kod rezultata 6:5 pravi seriju i dolazi do plus pet (10:5). Na poluvremenu je bilo 17:10.

Rukometaši Islanda nisu posustali u nastavku, pa su na kraju uvjerljivo slavili.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Predvodili su ih sjajni Magnusson sa 10 i Kristjansson sa devet golova. U timu Francuske po pet golova dali su Descat, Minne i Tournat.

Nešto ranije Nizozemska je takođe priredila senzaciju, te je slavila sa 34:30 protiv Crne Gore. U derbiju grupe Danska igra protiv Hrvatske večeras i Hrvatska mora pobijediti ako želi zadržati šanse za polufinale.

Top Komentari

user1597698961
Auuuu kakav Island veceras,i kakav golman ,braboo Islandjani
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi