"Kakva je korist Evropskog prvenstva? Umara me, danas 105 pozitivnih"

Golman Francuske

"Kakva je korist Evropskog prvenstva? Umara me, danas 105 pozitivnih"

Eldar Ganibegović

Niko nije zadovoljan sa situacijom s koronavirusom na Evropskom prvenstvu u rukometu koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Rukometaši Francuske idalje imaju maksimalan učinak, ali ni oni nisu zadovoljni situacijom s virusom COVID-19 koja je pogodila mnoge reprezentacije, među njima i Bosnu i Hercegovinu.

Sve je prokomentarisao golman Francuske Vincent Gerard koji se pita kakva je korist ovog prvenstva.

"Samo danas imamo 105 pozitivnih slučajeva u reprezentacijama. Koja je korist od ovog prvenstva? Ja to ne razumijem. Postoji stvaran problem i sramota je ovo što se rukometu događa. Više nego na igru fokusirani smo na lutriju u kojoj strahujemo ko će dobiti pozitivan test i biti prisiljen da ode", rekao je Gerard i nastavio:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Umara me to da smo za turnir počeli da se pripremamo 26. decembra, a svedeni smo na to da sada, kada je postalo ozbiljno, ako smo pozitivni na testu, iz hotelskih soba gledamo prijatelje kako igraju, a ništa ne zavisi od nas. Testiraju nas dva puta dnevno, ujutro i uveče, a mi držimo fige jer se bojimo da će rezultati testa biti pozitivni."

Francusku sada očekuju dueli protiv Islanda, Crne Gore i Danske i odlučivat će u putniku u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi