Francuzi očitali lekciju Srbima, slave Hrvati, velika drama u našoj grupi

Evropsko prvenstvo

Francuzi očitali lekciju Srbima, slave Hrvati, velika drama u našoj grupi

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva u mađarskom Segedinu.

Srbiji je bila neophodna pobjeda nad Francuskom kako bi se plasirala u drugi krug, ali je doživjela uvjerljiv poraz rezultatom 29:25.

To čak i nije toliko strašni budući da je Francuska imala plus devet na poluvremenu, ali su Srbi u nastavku uspjeli da ublaže ionako težak poraz.

Mahe je sa šest golova predvodio Francuze, pet je postigao Mem, a četiri Minne. U poraženom sastavu daleko najefikasniji bio je Radivojević sa sedam golova, dok su Kukić i Marsenić dali po četiri.

Hrvatska je porazom Srbije prošla kao druga iz grupe C. Hrvati su nešto ranije slavili protiv Ukrajine i ostalo im je samo da čekaju poraz komšija protiv Francuske.

Danska je sa 31:21 razbila Sjevernu Makedoniju u grupi A, pa je s prvog mjesta prošla dalje, a iz grupe A prošla je i Crna Gora koja je u drami dobila Sloveniju sa 33:32.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Drama je viđena u našoj grupi u duelu Češke i Švedske. Završeno je rezultatom 27:27, što je na kraju Švedskoj donijelo prolaz uz Španiju. Česi su se odbranili, imali napad desetak sekundi do kraja, ali su se spetljali i propala je prilika da na kraju naprave senzaciju i prođu dalje.

Dodajmo još da je Norveška sa 35:29 pobijedila Litvaniju i s Rusijom iz grupe F prolazi dalje.

Top Komentari

pero98
Bravo decki (Hrvatska) za prolaz u drugi krug.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi