Kraj prvenstva u Francuskoj, PSG prvak

Donesena odluka

Kraj prvenstva u Francuskoj, PSG prvak

E. Oštraković
Teme:

Francuski rukometni savez donio je konačnu odluku o prekidu prvenstva zbog pandemije koronavirusa, a titula je dodijeljena PSG-u.

Prvenstvo je u Francuskoj prvo privremeno obustavljeno, ali je sada i zvanično prekinuto, te je poznat šampion.

Iako je ostalo još osam kola do kraja prvenstva, PSG je u trenutku prekida bio prvi na tabeli sa 35 bodova, što je šest više od drugoplasiranog Nantesa.

Obzirom na stanje na tabeli u trenutku prekida prvenstva poznato je i koji klubovi će imati priliku da nastupe u evropskim takmičenjima.

Riječ je o već spomenutom drugoplasiranom Nantesu, zatim Nimesu, Montpellieru, a zanimljivo je i da će liga naredne sezone biti proširena.

To znači da ispadanja neće biti, a naredne sezone liga će biti jača za dva kluba, te tako iz saveza pokušali udovoljiti svima.

Osim Francuza odluku o prekidu prvenstva ranije su donijeli, Poljaci, te Austrija, Slovenija, Mađarska, Danska i Slovačka.

Liga koja bi se mogla nastaviti je Bundesliga, ali rok je najkasnije 16. maj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi