Krivaja i Maglaj slavili pobjede protiv Bosne i Konjuha

Premijer liga BiH

Krivaja i Maglaj slavili pobjede protiv Bosne i Konjuha

Rukometaši Krivaje pobijedili su večeras sarajevsku Bosnu u okviru Premijer lige BiH na domaćem terenu sa 26:22.

Krivaja je dobro otovrila ovu utakmicu te su poveli sa 3:1. Tu prednost su održavali, ali Bosna im nije dozvolila da se odlijepe na ozbiljniju razliku pa se na odmor otišlo sa dva gola prednosti za domaće (11:9). 

Drugo poluvrijeme donijelo je sličan rukomet. Krivaja je čuvala vodstvo, a u jednom trenutku su došli i do pet golova prednosti (15:10) i Bosna se nije uspjela vratiti u meč bez obzira što su u jednom trenutku imali samo gol zaostatka (15:14).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ismir Salkić sa devet golova, dok je kod Bosne Travančić imao pet pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U drugom večerašnjem susretu rukometaši Maglaja ostvarili su i treću uzastopnu pobjedu i to protiv Konjuha na domaćem terenu sa 32:25. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Čičkušić sa 11 golova, dok su Živanić i Abdurahmanović imali po pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi