Krivaja u derbiju bolja od Slobode
Krivaja pokazala više u Mejdanu

Treće kolo Prve lige FBiH - Sjever

Krivaja u derbiju bolja od Slobode

E. Dindić, foto: E. Dindić

Izvrstan rukometni meč večeras su u maloj dvorani Mejdan odigrali Sloboda i Krivaja. Dva tima koji su najveći favoriti za osvajanje prvog mjesta, a koje vodi u Premijer ligu BiH, priredili su tuzlanskoj publici uzbudljiv i neizvjestan derbi, a iz ovog susreta 3. kola uspješniji izlaze Zavidovićani koji su slavili minimalan trijumf 28:29 (16:14).

Krivaja je utakmicu otvorila vodstvom 4:0, ali su crveno – crni brzo uhvatili priključak, te nakon 11 minuta igre stižu na 6:8, a četiri minute kasnije i do egala 8:8. Nakon što je Krivaja ostala sa dva igrača manje na parketu, Tuzlaci su preokrenuli i u 23. minuti prvi put poveli 11:10. Do odlaska na odmor zadržali su tu prednost, pa su u svlačionicu krenuli sa vodstvom 16:14.

U drugom dijelu derbija Sloboda je ušla u negativnu seriju od čak 10 minuta bez postignutog gola. Imali su vodstvo 21:19, ali je Krivaja stigla do egal završnice. Nisu se predavali, te dvije i po minute prije kraja imaju preokret i vodstvo 26:28. Nošeni domaćim navijačima Tuzlaci su pružili svoj maksimum, pa minutu do kraja imaju egal 28:28. Nažalost po njih, golom Mirze Dervenčića Krivaja dolazi do zaslužene pobjede 28:29.

Tuzlaci su se dosta mučili u fazi napada, za razliku od gostiju koji su djelovali konkretniji i brži. U redovima Krivaje ranije spomenuti Dervenčić meč je završio sa 11 golova na kontu, a dobro ga je pratio Edin Klis sa osam pogodaka. Fenomenalnu partiju pružio je i golman Zavidovićana Jasmin Hadžihasić sa 14 odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kod Slobode Davor Kadić je postigao 12 golova, osam je postigao Arnad Hamzić, a isto toliko odbrana upisao je Daniel Sabljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi