Krivaja uz veliku podršku navijača u sjajnom meču slavila protiv Čelika
Mirza Dervenčić je bio igrač odluke u korist Krivaje u derbiju prvog dijela prvenstva

Prva liga FBiH, grupa Sjever, 10.kolo

Krivaja uz veliku podršku navijača u sjajnom meču slavila protiv Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Krivaje večeras su u zeničkoj Areni u okviru 10.kola 1.lige FBiH grupa Sjever pred oko 1000 gledatelja, od čega je više od polovice bilo iz Zavidovića u veoma uzbudljivom meču pobijedili su zenički Čelik rezultatom 28:27.

Krivaja je u ovaj duel ušla sa skorom od osam pobjeda u osam odigranih utakmica, dok su Zeničani imali skor od osam pobjeda i jednog poraza u devet odigranih utakmica. Sjajan meč je viđen između ekipa koje pretenduju za ulazak u Premijer ligu. U prvom poluvremenu igralo se gol za gol, nijedna ekipa se nije uspjela da odlijepi na par golova razlike, tako da je prvi dio okončan neriješenim rezultatom 11:11.

U drugom dijelu potpuna rapsodija na terenu, sjajan meč, a gosti iz Zavidovića su pokazali da u ovom trenutku imaju veću širinu u ekipi, što im je na kraju bilo i dovoljno za pobjedu. Uzbudljivo je bilo u posljednje dvije minute, gosti su imali tri gola razlike, Čelik je stigao na jedan gol zaostatka, ali za više nije bilo vremena. Konačan rezultat bio je 27:28 (11:11) za ekipu Krivaje.

Najefikasniji u redovima Krivaje bio je sjajni Mirza Dervenčić s 10 golova, ovaj igrač je inače ponikao u Čeliku, a od početka ove sezone igra za Krivaju, dobri su još bili Klis, Smaijlbegović i Avdić s po četiri gola. U redovima Čelika jedini raspoložen za igru bio je Aldin Begagić s osam golova.

Krivaja je današnjom devetom pobjedom u sezoni riješila pitanje titule jesenjeg prvaka, a kako stvari stoje veoma izvjesno i prvaka kompletne lige, budući da u drugom dijelu sezone u Zavidoviće dolaze i Čelik i Sloboda, koji su konkurenti Krivaje u borbi za naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti