Sloboda deklasirala Čelik!
Tuzlaci su bili nezaustavljivi za Zeničane

Derbi 9. kola Prve lige FBiH protekao u znaku domaćina

Sloboda deklasirala Čelik!

E. Dindić, foto: E. Dindić

Sloboda je slavila veliku pobjedu 37:24 nad direktnim konkurentom za plasman u Premijer ligu BiH.

Veliki broj ljubitelja rukometa okupio se danas u Malom Mejdanu kako bi pružili podršku Slobodi u derbiju protiv Čelika.

Bio je ovo sraz direktnih konkurenata za prvo mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH, a na kraju su Tuzlaci pokazali mnogo više i sasvim zasluženo slave veliki trijumf 37:24 (18:12).

Nakon par uvodnih minuta i ispitivanja snaga, Sloboda je ubacila u brzinu više, te su u par navrata u prvom poluvremenu imali i devet golova razlike. Nakon predaha Crveno - crni nastavljaju gdje su stali za konačan trijumf 37:24.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U redovima Slobode Enes Skopljak je postigao osam golova, Arnad Hamzić šest, a Davor Kadić i Edin Cerić po pet golova. Čelik je sa pet golova predvodio Aldin Begagić, a dobro su ga pratili Eldar Mehić i Ismar Kahrić sa po četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi