Kup BiH: Visočaci neće lako položiti oružje, svima su šanse podjednake

Bosna s Konjuhom u polufinalu Kupa

Kup BiH: Visočaci neće lako položiti oružje, svima su šanse podjednake

Rukometaši visočke Bosne djeluju kao najveći autsajderi na završnici Kupa za rukometaše, no da li je to tako. U polufinalu će sutra od 19.30 ukrstiti koplja sa Konjuhom.

Interesantno je da je postojala mogućnost da Visočaci ne dođu u Banja Luku, no odlučili su u klubu ipak da učesvuju na završnici.

"Jedan od ciljeva zacrtanih na početku sezone smo ispunili plasmanom na Final Four Kupa BiH. Za nas je to veliki uspjeh. Sve ekipe koje su izborile završnicu imaju podjednake šanse za trofej. Blagu prednost dao bih domaćinu Borcu m:tel, ali to ne mora ništa značiti. Vjerujem da će publika u Banjaluci vidjeti tri odlične utakmice za vikend", poručio je strateg visočkog tima Edhem Sirćo.

Bosna i Konjuh dva puta su ove sezone odmjerili snage u prvenstvu. Na oba meča slavile su domaće ekipe. U Visokom je rezultat bio 28:24, a u Živinicama 28:22.

"Možda smo za nijansu kvalitetniji od ekipe Konjuha, ali mislim da su šanse 50:50. I mi i oni imamo problema sa povrijeđenim igračima, tako da ko bude imao kompletniju ekipu, ali i više želje, on će slaviti."

Sirćo je istakao da bi, ukoliko njegova ekipa uspije eliminirati Konjuh, u finalu Kupa BiH za rivala volio Zrinjski.

"Realno, više bih volio da to bude Zrinjski, jer od preostalih ekipa, jedino smo od Borca doživjeli oba poraza u prvenstvu, i u Visokom i u Banjaluci."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi