RK Bosna: RS BiH je ovim nastavio maćehinski odnos prema skoro svim klubovima

Ipak, idu na završnicu Kupa

RK Bosna: RS BiH je ovim nastavio maćehinski odnos prema skoro svim klubovima

E. Čaušević

Doigravanje Kupa Bosne i Hercegovine bit će odigrano u Banjaluci, a iz RK Bosna Visoko su odlučili da će igrati na ovoj završnici.

Rukometni savez BiH je nedavno odlučio da će se Final four Kupa BiH igrati u Banjaluci iako se na ovaj konkurs, između ostalih, prijavila i visočka Bosna. Iz ovog kluba su saoštili da su nezadovoljni što nisu dobili priliku da organizuju završnicu Kupa, te su zatražili odgovor od RS BiH na to pitanje.

Nakon što odgovor nije stigao iz Bosne su poslali novo saopštenje u kojem su poručili da će učestvovati na završnici samo iz poštovanja prema navijačima i sponzorima visočkog kluba.

"Ni deset dana od sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao ni šest dana nakon našeg zvaničnog dopisa nismo dobili odgovor od RSBiH na pitanje po kojem osnovu sa javnog konkursa nismo dobili priliku da organizujemo završnicu Kupa BiH. Ovim je nastavljena praksa RSBiH da se prema svim klubovima, ne samo prema RK Bosna Centrotrans odnosi maćehinski. Takva praksa pogubna je za bh. rukomet, koji ionako u tom administrativnom dijelu u samom vrhu slabo funkcioniše".

"U toku sedmice imali smo sastanak Upravnog odbora i bez obzira na indolentnost, bezobrazluk i nezainteresovanost RSBiH da odgovori na naše upite, ali i da nam pošalje odgovor na prijavu za javni konkurs, Upravni odbor RK Bosna Centrotrans Visoko je većinom glasova odlučio da iz poštovanja prema navijačima i sponzorima kluba pošalje ekipu na završnicu. Pojavit ćemo se u Banjoj Luci, boriti od prve do posljednje minute, a nadamo se da će se čelnici RSBiH udostojiti i pojaviti na završnici Kupa, te na taj način možda nam uživo odgovoriti na naša pitanja", poručili su iz RK Bosna Visoko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi