Stigle užasne vijesti za Hrvate - Povrijedio se sjajni Kuzmanović

Osjetio bol nakon utakmice sa Norveškom

Stigle užasne vijesti za Hrvate - Povrijedio se sjajni Kuzmanović

Esmer Oštraković

Jako loše vijesti stigle su za selektora Hrvatske reprezentacije Dagura Sigurdssona nakon jučerašnjeg poraza u prijateljskoj utakmici od Norveške.

Naime, Dominik Kuzmanović propustit če utakmice hrvatske rukometne reprezentacije sa Argentinom u subotu, te Danskom u nedjelju.

Mladi golman je nakon utakmice protiv Norveške osjetio bol u preponi sa kojom ima probleme već neko vrijeme, te je izostavljen iz sastava za ove utakmice.

Kuzmanović je pažnju na sebe skrenuo fenomenalnim nastupima na Evropskom prvenstvu, a i sinoć je bio jedan od najboljih u Hrvatskoj.

U porazu od Norveške imao je 12 odbrana, a na golu će ga zamijeniti Filip Ivić, te Matej Mandić.

Još uvijek nije poznata težina njegove povrede, a sve bi trebalo biti jasnije nakon povratka u Zagreb gdje će biti obavljene pretrage.

Sjajni golman je osigurao transfer u Gummersbach, a samo je pitanje da li će u ovaj klub otići ovog ili narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi