Fenomenalni Kuzmanović pravi transfer karijere - Od ljeta u Bundesligi?!
FOTO: EPA

Njemački mediji tvrde da se posao privodi kraju

Fenomenalni Kuzmanović pravi transfer karijere - Od ljeta u Bundesligi?!

Esmer Oštraković

Jedan od reprezentativaca Hrvatske kojem je Evropsko prvenstvo odigrano u januaru itekako godilo je Dominik Kuzmanović.

Iako nije bio dio ekipe u grupnoj fazi Kuzmanović se kasnije igrom slučaja priključio reprezentaciji, dobio je priliku da brani, a na golu je jednostavno pravio čuda.

Kako prenose njemački mediji upravo Dominik Kuzmanović napravit će ubrzo sjajan transfer, te će od naredne sezone igrati u Njemačkoj.

Novinari Sport Bilda prenose da se praktično završava iznenađujući transfer i da će sjajni Kuzmanović ekipu Nexea zamijeniti Gummersbachom.

"Njemačka reprezentacija ga ne prati po dobrom. Odigrao je ključnu ulogu u tome da njemačka reprezentacija pretrpi uvjerljive poraze na Evropskom prvenstvi i u kvalifikacijama za Olimpijske igre", pišu novinari Sport Bilda.

Oglasi

Ukoliko se dese neke neplanirane stvari Kuzmanović će put Gummersbacha najkasnije narednog ljeta, ali sve ide prema tome da se transfer realizuje ove godine.

Hrvatska je u zadnjoj utakmici na ovogodišnjem Evropskom prvesntvu ostvarila pobjedu protiv domaćina Njemačke sa 30:24. U toj utakmici briljirao je uprvo čudesni Kuzmanović.

Naime, on je praktično "zaključao" svoj gol i imao je čak 22 uspješne odbrane iz 46 udaraca. Dakle, imao je 48% odbrana.

Kroz historiju rukometna reprezentacija Hrvatske imala je sjajne golmane. Od Vlade Šole, Venia Loserta, Mirka Alilovića, a sada na golu imaju jedan mladi dvojac.

Matej Mandić je pokazao da je već stasao u odličnog golmana, izdanak je škole Izviđača, a svima je sada jasno da će on i Kuzmanović biti sjajan golmanski dvojac.

Popularni Kuzma je svaki minut na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ali i u utakmicama kvalifikacija za Olimpijske igre iskoristio maestralno i pokazao da Hrvatska ne treba da brine za golmansku poziciju barem narednu deceniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi