Rukometaši Hrvatske saznali protivnike na Olimpijadi, čeka ih komšijski okršaj u Parizu!

Održan žrijeb grupa

Rukometaši Hrvatske saznali protivnike na Olimpijadi, čeka ih komšijski okršaj u Parizu!

Endin Čaušević

Olimpijske igre bit će održane ovog ljeta u Parizu, a danas smo saznali grupe za okršaje koje nas očekuju u rukometu kada je muška konkurencija u pitanju. 

U žrijebu za grupnu fazu Olimpijskih igara danas se našlo 12 reprezentacija, a među njima i selekcija Hrvatske koja je uspjela da izbori odlazak u Pariz.

Izabranici Dagura Sigurdssona plasman na Olimpijadu izborili su nedavno na kvalifikacijskom turniru na kojem su slavili ispred Njemačke, Austrije i Alžira.

Hrvati su bili u drugom šeširu pred današnji žrijeb kao i Norveška koja je bila jedina selekcija koju nisu mogli dobiti u grupnoj fazi.

Mogući protivnici Hrvatske bili su Danska, Španija, Mađarska, Njemačka, Slovenija, Francuska, Švedska, Egipat, Argentina i Japan.

Oglasi

Na kraju je voljom žrijeba odlučeno da će Hrvatska u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Parizu igrati protiv Španije, Njemačke, Švedske, Slovenije i Japana.

U drugoj grupi nalaze se: Francuska, Danska, Norveška, Mađarska, Egipat, Argentina.

S obzirom da ima ulogu domaćina Francuska je na kraju birala u koju grupu želi da ide. Očekivalo se da će izbjeći Dansku i ići u grupu gdje je Hrvatska, ali na kraju su napravili upravo suprotno što nam donosi komšijski okršaj Hrvata i Slovenaca.

Prve četiri ekipe iz obje grupe će se plasirati u četvrtfinale ovog takmičenja, a zlatnu medalju brani reprezentacija Francuske koja je briljirala u Tokiju prije tri godine.

Oglasi

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula, a završavaju se 11. avgusta i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u svim sportovima, a posebno u rukometu gdje će biti žestoka konkurencija u borbi za medalje.

Poznate i grupe za žensku konkurenciju

Pored žrijeba za mušku konkurenciju održan je i žrijeb grupa za žensku konkurenciju. Tu također titulu brani Francuska i sigurno je da nas čeka dosta uzbuđenja.

Grupa A: Norveška, Njemačka, Slovenija, Švedska, Danska, Južna Koreja

Grupa B: Mađarska, Nizozemska, Španija, Francuska, Brazil, Angola

Top Komentari

HamzaVojvoda
Gde je vasa truhla repka iz vase truhle zapadne obale? Da ne pisete o susedima ovde ne bi nista drugo bilo osim baliyskog pjederluka u reziji svedjana patriota hahaha@BosanskaSvedska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi