Labudice bez većih problema upisale pobjedu protiv Izviđača

Četvrtfinale kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice

Labudice bez većih problema upisale pobjedu protiv Izviđača

E. Dindić

U Ljubuškom u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice večeras su se sastale  domaća ekipa Izviđača i ekipa Jedinstvo AtlasRelaxa iz Tuzle. Na kraju uspješnije su bile gošće iz Tuzle koje su slavile pobjedu rezultatom 31:22.

Od prvog minuta ovog susreta, gošće iz Tuzle igrale su žestoku odbranu na koju se najbolje nisu snašle domaće rukometašice. Mnogo izgubljenih lopti, i laganih golova za gošće dovele su do toga da na poluvremenu izabranice Jasmina Unkića već imaju pristojnu prednost od 18:9. 

U nastavku susreta domaće rukometašice pokušavale su na sve načine da stignu prednost gostujućih rukometašica, ali bezuspješno. Ekipa Jedinstva rutinski je odigrala drugo poluvrijeme za konačnih 31:22 u svoju korist. 

Kod domaćih rukometašica istakle su se Maja Prusina sa 8 golova i Matea Nosić sa 7 golova. Ekipu Jedinstvo AtlasRelaxa predvodile su Admira Zvekić, Nejra Midžić i Armina Isić koje su postigle po 7 golova. 

RK Izviđač- RK Jedinstvo AtlasRelax 22:31 (9:18)

Izviđač: Gudelj, Vukojević, Prskalo, Vrdoljak A. 1, Boto, Pavlović 1, Nosić 7, Boras 4, Kraljević 1, Prusina 8,Perić,Babić. trener: Petar Šuvak

Jedinstvo: Šumelj, Vuković 5, Horozović, Vrdoljak 1, Belušević 1, Kušmić 2, Sorak, Omerović, Bošković, Katić 1, Huskić, Zvekić 7, Šumelj M., Osmanović, Midžić 7, Isić 7. trener: Jasmin Unkić   

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi