Landin završava reprezentativnu karijeru nakon Olimpijskih igara
FOTO: EPA

Jedan od najboljih golmana ikada

Landin završava reprezentativnu karijeru nakon Olimpijskih igara

Esmer Oštraković

Jedan od najboljih golmana u historiji rukometa Niklas Landin završt će svoju reprezentativnu karijeru nakon Olimpijskih igara u Parizu.

On je dolučio da se nakon šesnaest godin ana golu reprezentacije povuče. Osvojio je sve moguće trofeje sa reprezentacijom.

"To je odluka na koju se dugo čekali, a sada osjećam da je pravi trenutak. Olimpijske igre u Parizu će biti kraj moje reprezentativne karijere.

Ne postoji ništa što bih randije uradio nego osvojio olimpijsko zlato", rekao je Niklas Landin.

Landin ima 35 godina i odigrao je 273 utakmice u dresu Danske, te nije propustio niti jedno veliko takmičenje od 2008. godine.

Sa Danskom je igrao u deset finala i osvojio je pet zlatnih medalja.

"Reprezentacija mi je pružila najveće iskustvo u rukometu i jako sam ponosan što sam igrao za Dansku.

Ponosam sam što smo imali fantastičnu reprezentaciju i mislim da će tako biti u i narednim godinama", rekao je Landin.

Landin je osvojio zlato na Evropskom prvesntvu 2012. godine, te zlato na Svjetskim prvenstvima 2019. 2021. i 2023. godine.

Također osvojio je zlato i na Olimpijskim igrama 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi