Senzacija u režiji Slovenaca - Nakon 24 godine "pala" je velika Danska!
FOTO: EPA

Ostali u borbi za plasman

Senzacija u režiji Slovenaca - Nakon 24 godine "pala" je velika Danska!

Esmer Oštraković

Rukometna reprezentacija Slovenije napravila je veliku senzaciju pobijedivši Dansku sa tri razlike, a konačan rezultat bio je 28:25.

Ova utakmica odigrana je u okviru posljednjeg kola druge faze Evropskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj, a to znači da Slovenija ostaje u borbi za plasman.

Danci su i prije ove utakmice imali osiguran plasman u polufinale Evropskog prvenstva i realno su najveći favoriti za osvajanje ovog takmičenja.

Slovenci su nakon remija Portugala protiv Nizozemske, te nakon velike pobjede protiv Danske "izbili" na treće mjesto i osigurali borbu za peto mjesto.

Ovo je bila prva pobjeda Slovenije protiv Danske u posljednje 24 godine, a to najbolje pokazuje kakvu dominaciju su imali Danci.

Najefikasniji u pobjedi Slovenaca bio je Horžen koji je postigao šest golova.

Oglasi

Sa druge strane kod Danske je najbolji bio Jorgensen koji je postigao također šest golova.

Utakmicu u petak za treće mejsto igraju Slovenci protiv trećeplasniranog iz prve grupe, a to mogu biti Njemačka, Mađarska ili Austrija.

Nizozemska i Portugal remizirali

Ranije danas u sjajnoj utakmici remizirale su reprezentacije Nizozemske i Portugala, a konačan rezultat utakmice bio je 33:33.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Iako su Nizozemci na poluvremenu imali prednost od 17:15, na kraju su morali spašavati neriješen rezultat.

Uspjeli su postići gol u posljednjim sekundama utakmice, te su na kraju izbjegli poraz.

Top Komentari

Fizo
Dok su iz Srbije i Hrvatske razmišljali koje sportaše iz BIH da uzmu , Slovenci su marljivo trenirali i pripremali sportista svih profila. Ova pobjeda kao i plasman samo to potvrđuju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi