Danci rasplakali Njemačku i čekirali kartu za finale
FOTO: EPA

Polufinale Evropskog prvenstva u rukometu

Danci rasplakali Njemačku i čekirali kartu za finale

Haris Zilić

U drugom polufinalu Evropskog prvenstva u rukometu u Kolnu su snage odmjerili domaćin Njemačka i reprezentacija Danske, a ni ovo polufinale nije moglo bez uzbuđenja i sjajnog rukometa.

Na kraju utakmice radovala se ipak selekcija Danske koja je prelomila susret u finišu i slavila konačnim rezultatom 29:26.

Njemačka je dobro otvorila utakmicu. Vodili su Nijemci gol ili dva razlike, Danci su većinom držali egal, a na poluvremenu Njemačka je imala prednost 14:12.

U drugom poluvremeu slična igra gol za gol do 38. minute kada Danci preuzimaju vodstvo 16:17.

I nakon vodstva Danaca žestoki egal, velika borba na terenu, a u 53. minuti Danska pravi i odlučujuću seriju.

U tim momentima Danci odlaze na 21:25, Njemačka je bila u blagom nokautu i do kraja Danska privodi susret trijumfalno sa konačnih i pomenutih 29:26.

Oglasi

U redovima Danske raspucan je bio Emil Jakobsen sa pet pogodaka, na golu je Emil Nielsen skupio sedam odbrana, a Niklas Landin pet odbrana.

Kod Njemačke Renars Uscins je zabio pet golova, a među stativama Andreas Wolf je imao deset uspješnih intervencija.

Danska će u finalu igrati protiv Francuske, a Njemačka će u borbu za bronzu protiv Švedske.

Barem je tako rezultatski, ali vidjet ćemo zvnaičnu odluku EHF jer se Švedska žalila na neregularan gol Francuza iz devetrca kojim su izboirli produžetke u prvom polufinalu, a kasnije došli i do trijumfa.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo u rukometu, polufinale:

Njemačka - Danska (14:12) 26:29

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
prnosam zgrada miri na kiseli kupus
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti