Lasse Boesen o dešavanjima u reprezentaciji BiH: Nismo imali ništa, prestanite sa izgovorima...

Legendarni rukometaš za SportSport.ba

Lasse Boesen o dešavanjima u reprezentaciji BiH: Nismo imali ništa, prestanite sa izgovorima... · Intervju

M. Šljivak

Strasti u bh. rukometu ne miruju nakon povratka reprezentacije sa Evropskog prvenstva.

Posebnu pažnju izazvao je intervju za danske medije legendarnog rukometaša Lassea Boesena, koji je bio dio stručnog štaba selektora BiH Bilala Šumana.

Boesen je spominjao loše uslove koje su bh. rukometaši imali pred Evropsko prvenstvo. Njegove riječi izazvale su lavinu komentara i odgovor iz Rukometnog saveza je bio žestok.

Danac je istakao kako nije dobio nikakav novac za svoj rad, Savez tvrdi da mu je isplaćeno 3.000 eura, a Boesen je za SportSport.ba objasnio cjelokupnu situaciju.

"Tri hiljade eura koje sam dobio su za refundiranje troškova (avionske karte) od juna, pa do mog posljednjeg putovanja iz Trondheima kući nakon Eura. Ja sam svojim novcem plaćao put i sve troškove sam uredno prijavio Savezu. Plate nisam imao, niti bilo kakve isplate, samo sam dakle dobio povrat novca kojeg sam uložio u putovanja", rekao je Boesen za SportSport.ba.

Također, Boesen je u intervjuu danskim medijima istakao kako bh. tim nije imao adekvatnu opremu za Euro, nakon čega je reagovao i proizvođač sportske opreme za bh. tim. Legendarni Danac je ostao pri tvrdnji.

"Torbe koje se vide na fotografiju su od mene i Edina Bašića. Koristili smo naše torbe kako bismo prenosili opremu od hotela do dvorane. Nije bilo torbi u kojem bismo nosili opremu za utakmice", govori Boesen i nastavlja.

"Bilal i ja samo kontaktirali dansku kompaniju koja nam je pomogla sa osnovnim stvarima kao što su trake, piće, opremu za oporavak. Nažalost, to nam je stiglo dan prije prvog meča. Uglavnom se oprema za oporavak koristi od prvog dana priprema, zbog toga se vjerovatno Josip povrijedio protiv Portugala. Naš fizioterapeut i doktor su učinili sjajan posao sa opremom koju su dobili. Turnir ne počinje prvog dana Eura, već je trebalo da počne 23. decembra u Sarajevu sa punom opremom ako imate bilo kakvih ambicija".

"To nam nije predstavljalo problem, ali to je samo prava slika kako je sve bilo organizovano i pripremljeno prije našeg puta na Euro. Uživao sam sa bh. timom, zahvalan sam i ponosan na sve poruke koje dobijam od ljudi širom Evrope i Bosne i Hercegovine".

Boesen vjeruje da naša zemlja može da izgradi jak nacionalni savez.

"Zaista vjerujem da BiH može da oformi jak nacionalni savez, onakav kakav ima Hrvatska. Ali, molim vas nemojte koristiti razne izgovore, samo više počnite raditi profesionalno sa jasnom strategijom. Uvjeren sam kako se BiH može razviti u rukometnu naciju i da ćemo prelijepe boje ove zemlje redovno gledati na velikim turnirima".

Govorio je legendarni rukometaš i o svom ostanku uz bh. rukometaše u budućnosti.

"Vidim se u budućnosti zajedno sa ovim momcima u nacionalnom timu. Uvjeren sam da možemo biti među 16 najboljih selekcija u Evropi. Istina, rekao sam posljednje večeri u Norveškoj kako nisam siguran da li ćemo raditi zajedno u budućnosti, jer niko ne zna šta će se desiti. Ja ne mogu raditi volonterski i nakon toga pogledati svoju djecu u oči. Moja porodica i ja smo ponosi na selekciju BiH i možemo i u budućnosti biti dio ove sjajne priče koju smo kreirali. Nadam se da ćemo nastaviti ovaj put zajedno".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Predsjednik RSBiH Marinko Umičević u saopštenju je rekao da Vas treba biti sram zbog izjava u medijima.

"Bojim se da je neko loše preveo članak na danskom jeziku. Ne znam zašto u Savezu imaju ikakvih problema sa mnom. Imaju moj broj telefona i email i stvarno nema potrebe da razgovaraju sa mnom preko medija. Jesam li nešto loše napravio? Stvarno ne razumijem u čemu je problem. Jedino što znam da on ništa nije pripremio za reprezentaciju", završio je razgovor za SportSport.ba Lasse Boesen.

Top Komentari

Strucnjak12345
A mi jedva docekali da popljujemo nase, dole Lase gore savez
3 30
user1571956549
Tako je Lavee u brk im reci sve....
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi