Flensburg bolji od Elveruma, četiri odbrane Burića
FOTO - EPA

Liga prvaka

Flensburg bolji od Elveruma, četiri odbrane Burića

A. Beganović

Rukometaši Flensburga stigli su do četvrte pobjede u 5. kolu Lige prvaka.

Njemačka ekipa, čije boje brani i bosanskohercegovački reprezentativac Benjamin Burić slavila je rezultatom 37:35, a naš golman od 17 udaraca uspio je ukrotiti četiri.

Do pobjede su Flensburg vodili Sogard Johannessen sa osam, te Magnus Rod sa sedam pogodaka, dok su kod Elveruma najefikasniji bili Thomas Solstad sa sedam, te Tobias Grondahl sa pet pogodaka.

Flensburg se nakon 5. kola nalazi na 2. mjestu tabele Grupa A sa osam osvojenih bodova, koliko ima i prvoplasirano Kielce, dok je Elverum sa dva osvojena boda iz četiri susreta sedmoplasirano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti