Ljubišić: Na stranu moja dobra partija, svi smo zaslužni za finale

Sjajni golman Borca za SportSport.ba

Ljubišić: Na stranu moja dobra partija, svi smo zaslužni za finale

E. Škorić

Rukometaši Borca igrat će večeras finale Kupa BiH protiv ekipe Bosna Visoko.

Banjalučani su jučer u prvom polufinalu eliminisali Zrinjski, koji je tako ostao bez šansi da odbrani trofej, a prvo ime Borca bio je sjajni golman Bojan Ljubišić, koji je zaustavio Mostarce sa 17 odbrana.

"Bila je dosta tvrda utakmica od početka. Obje odbrane su bile dobre. Međutim, nametnuli smo neki naš tempo. Vodili smo od početka i na kraju smo zasluženo došli do pobjede", rekao je Ljubišić za SportSport.ba, pa je dodao:

"Iskreno da budem, Bosna Visoko je dobra ekipa i nije me iznenadila jučer (pobjedom protiv Konjuha). Imaju iskusne igrače koji znaju osvojiti trofeje i nekoliko mladih. Mislim da će biti zanimljiva utakmica. Mi smo blagi favoriti jer smo u Banjaluci, a i jedini smo slavili u Visokom ove sezone. Ipak, da se razumijemo, to možda ne mora ništa da znači, finale je finale".

Sa 17 odbrana se Ljubišić proslavio, nije poput recimo Lorisa Karisa imao teško jutro.

"Ne gledam to tako, svi smo mi dobri. I meni je dosta lakše da branim kada dečki igraju dobro. Svi su dali neki svoj doprinos. Je li ovo dobra sezona za Borac? Da, ako osvojimo Kup, ako ne, onda baš i nije dobra. Ne mogu ni u kojem slučaju reći da je fantastična jer smo ipak imali puno problema, ali stvari idu, čini mi se, nabolje", zaključio je sjajni golman Banjalučana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi