Borac pozvao publiku u Borik: Idemo po Kup!

Za vikend završnica u Banjoj Luci

Borac pozvao publiku u Borik: Idemo po Kup!

Na završnici Kupa BiH za rukometaše koja će biti  održana u dvorani "Borik" predstojećeg vikenda, osim domaćina RK Borca, nastupit će još mostarski Zrinjski, Konjuh (Živinice) i Bosna iz Visokog.

U prvom polufinalom meču od 17 časova će se sastati Borac m:tel i Zrinjski, dok je meč između Konjuha i Bosne na programu od 19.30.

Borac je nakon "matematičkog" gubitka titule utakmice u Premijer ligi BiH koristio da bi se što bolje spremio za završni turnir Kupa BiH.

"Nekoliko momaka je dobilo šansu jer smo imali dosta povrijeđenih igrača i oni su to dosta dobro iskoristili tako da u meč protiv Zrinjskog ulazimo sa dosta samopouzdanja. Momci koji su bili povrijeđeni, osim Armina Marića, Nemanje Bezbradice i Marka Komnenovića, su se ove sedmice priključili treninzima i sada dosta kompletniji dočekujemo turnir", rekao je Bojan Unčanin.

U taboru Borca ističu da je Zrinjski najteži rival kojeg su mogli dobiti u polufinalu.

"Oni su i najbolje plasirani tim od učesnika završnog turnira. Normalno da dolaze željni da ponove uspjeh od prošle godine kada su kao domaćini osvojili Kup BiH. Ovaj put smo mi domaćini, pa ćemo im se pokušati revanširati za poraz koji je tad Borac doživio u polufinalu. Momci su spremni fizički i psihički što je veoma važno. Za trofej nam trebaju dvije dobre utakmice tako da nije toliko važno s kim igramo", dodao je Unčanin.

Lijevi bek Duško Hercegovac i Kapiten Đorđe Ćelić očekuju dvije muške utakmice.

"Trofejom želimo da se odužimo banjalučkoj publici koja nas je ove sezone podržavala u svakom smislu. Ovom prilikom ih pozivam da dođu na utakmicu", istakao je Duško Hercegovac, a potom prepustio riječ kapitenu ekipe:

"Planski smo se pripremali za ovu utakmicu. Igrači, a i ja lično, smo željeli Zrinjski u polufinalu kako bismo dobili priliku da im se revanširamo za onaj poraz u februaru ove godine koji je meni lično najteži ove sezone. Svi ćemo pružiti 150 odsto mogućnosti i nadam se osvojiti trofej i obradovati navijače koji su ove sezone redovno punili 'Borik'", zaključio je Đorđe Ćelić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi