Vranješ pred novim trenerskim izazovom

Potpisao na četiri godine

Vranješ pred novim trenerskim izazovom

H. Zilić

Legendarni Ljubomir Vranješ ima novi trenerski angažman.

Vranješ će u naredne četiri godine predvoditi sa klupe francuski Nimes.

Nimes iza sebe ima lošu sezonu. Zuazeli su šesto mjesto koje im na kraju nije donijelo nastup u EHF Evropa ligi naredne sezone, tako da u novoj sezoni žele u vrh tabele francuskog prvenstva.

Pored novog šefa struke, klub je predstavio pet novih pojačanja, među kojima je i golman reprezentacije Slovenije, Joze Baznik.

Što se tiče Vranješa on je tokom trenerkse karijere sedam godina predvodio Flensburg, sa kojim je 2014. osvojio Ligu prvaka, zatim je radio u mađarskom Veszpremu, Kristianstadu i RN Lowenu. Bio je selektor Mađarske, Slovenije i Srbije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi