Slovenija igra protiv Švedske, Vranješ poručuje: Mora pobijediti
FOTO - EPA

Slovenija igra protiv Švedske, Vranješ poručuje: Mora pobijediti

A. Beganović

U okviru 4. kola Grupe 4 Svjetskog prvenstva za rukometaše večeras od 20:30 će snage odmjeriti Švedska i Slovenija.

Šveđani su trenutno vodeća ekipa na tabeli sa pet osvojenih bodova, dok su Slovenci trećeplasirani s bodom manje, a večerašnji susret je od ogromne važnosti za obje reprezentacije, pogotovo za Sloveniju.

Eventualni poraz od Švedske udaljio bi Slovence od četvrtfinala, a za selektora slovenačke reprezentacije Ljubomira Vranješa ovaj duel ima i poseban značaj s obzirom da je u prošlosti s mnogo uspjeha nastupao za Švedsku.

"Očekujem zaista tešku utakmicu, jer igramo protiv kvalitetnog protivnika. Igraju snažnu odbranu, izvrsni su u napadu i opasni su u kontranapadu. Morat ćemo igrati na najvišem nivou ako želimo pobijediti. Imaju nekoliko novih igrača, ali sistem igre je isti kao u prošlosti", rekao je Vranješ i dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Matematika je jasna. Moramo pobijediti u obje utakmice i onda nas ne interesiraju ostali rezultati. Igrači su svjesni šta moraju uraditi. Koncentracija ne smije pasti ni na trenutak. Ako svoje zadatke budu izvršavali na najbolji način, možemo večeras pobijediti", dodao je selektor slovenačke reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi