Selektor Slovenije predlaže promjenu pravila

Nakon polufinalnog duela sa Španijom

Selektor Slovenije predlaže promjenu pravila

Reprezentacija Slovenije je pružala sjajne partije na Evropskom prvenstvu, ali ipak nije uspjela izboriti veliko finale.

Slovenci su sinoć poraženi u polufinalnom duelu protiv Španije, rezultatom 34:32.

Selektor reprezentacije Slovenije Ljubomir Vranješ je tokom utakmice teško podnosio neke sudijske odluke, pa je zbog burnog negodovanja u jednom momentu zaradio i isključenje. Tako je morao izvesti jednog igrača s terena.

Čini se da je Vranješu najviše smetala dužina trajanja napada Španije, odnosno sudijsko tolerisanje iste.

"Delegati svoje odgovornosti shvataju previše ozbiljno. Rukomet je emotivan sport, tokom utakmice svi sa klupe ustaje i reaguju na ono što se dešava na terenu. Danas nemate pravo ni da se radujete", izjavio je Vranješ, pa nastavio:

"Kada delegat pozove sudiju da pokaže žuti karton igraču, on mu kvari raspoloženje, njemu, ekipi i treneru. Volio bih kada bi se moglo uvesti odbrojavanje napada u rukometu. To bi bilo dobro za sve."

"Uvijek je jednom timu dozvoljeno da napada 35, a drugom 55 sekundi. To stvara prevelike razlike kada utakmica traje 60 minuta", poručio je selektor reprezentacije Slovenije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Na određeni način, Vranješ je dao prijedlog promjene pravila odnosno vremenske granice za napad.

"Na primjer, napad može trajati jedan minut, to bi bilo lijepo. Jučer su Španci samo do centra išli po 25 sekundi. To treba da se uzme u obzir, ali ponovo kažem da to nije razlog našeg poraza u polufinalu", istakao je Vranješ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi