Ludnica u Brčkom: Lokomotiva pobjedom nad gradskim rivalom proslavila plasman u najviši rang

Izborili nastup u Premijer ligi BiH

Ludnica u Brčkom: Lokomotiva pobjedom nad gradskim rivalom proslavila plasman u najviši rang

Sinoć u dvorani Ekonomske škole u Brčkom dobili smo novog Prvaka Republike Srpske u rukometu. Lokomotiva iz Brčkog zasluženo nosi epitet prvaka RS čime je ostvarila i plasman u Premijer ligu BIH.

Pred ispunjenim tribinama igrači Lokomotive rutinski su savladali gradskog rivala ekipu RK Jedinstvo 2015. Konačan rezultat bio je 31:26. Nakon zvuka sirene koji je označio kraj utakmice nastupilo je slavlje igrača i navijača.

Lokomotiva se na prvu doima kao veoma zanimljiva sredina, a sudeći prema dizajnu web stranice i dostupnosti informacija miljama je daleko čak i u odnosu na najbolje klubove Premijer lige. Dodatnu dozu zanimljivosti nudi činjenica da njihov trener Goran Šarenac ima samo 30 godina, a pomoćnik Radomir Prajo 26.

Naslov Prvaka Republike Srpske osvojili su: Pero Pajić, Miloš Glamočak, Jovan Mijić, Ognjen Hercegovac, Aleksandar Đurkić, Stefan Ristanić, Goran Šarenac, Nemanja Mijatović, Pavle Petrović, Njegoš Đukić, Boris Dodić, Marko Simić, Luka Đorđević, Šerif Baraković, Dejan Mihajlović, MIhajlo Simić, MIlan Duvnjak, Siniša Purić i Dejan Rikanović.

Do kraja šampionata ostalo je da sljedeći vikend Lokomotiva odigra još jednu utakmicu Prve lige RS protiv ekipe RK Prijedor. Također za vikend u Bijeljini juniorska i pionirska selekcija učestvovat će na republičkoj završnici.

Time će biti spuštena zavjesa na izuzetno uspješnu sezonu za Lokomotivu, iako praktično od danas počinju logističko-tehničke pripreme za samo učešće u Premijer ligi BIH. U klubu očekuju da spremni dočekaju takmičenje.

Mlađi piniori najbolji u RS

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U Lokomotivi izuzetnu pažnju poklanjaju radu sa mlađim kategorijama. Na prethodnoj završnici republičkih liga u Bijeljini, mlađi pioniri ovoga kluba osvojili su znatnu medalju.

Za male Lokose pod trenerskom palicom Radomira Praje nastupili su: Dejan Purić, Veljko Đurić, Igor Marjanović, Domagoj Mendeš, Sergej Purić, Radovan Živković, Boris Ilić, Mihajlo Dragičević i Mladen Stupić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije