Mađarska savladala BiH u meču bez odbrana
Dva "mađarska" reprezentativca BiH, Terzić i Vranješ u kadru protiv Mađara: Tijesan poraz BiH

Prijateljski duel u Budimpešti

Mađarska savladala BiH u meču bez odbrana

Rukometna reprezentacije BiH potražena je od Mađarske 31:34 u pripremnom duelu u Budimpešti.

Mađarsku su do pobjede vodili Adam Juhasz i Richard Bodo sa po pet golova, a Laszlo Nagy je dao četiri. U dresu BiH Alen Ovčina i kapiten Mirsad Terzić bili su najefikasniji sa osam golova, a Muhamed Toromanović je dodao šest golova. U listu strijelaca upisali su se i Srđan Predragović (četiri gola), Ibrahim Haseljić (dva) te Josip Perić, Dragan Vrgoč i Vladimir Vranješ (po jedan gol).

Konačanim rezultatom selektor Bilal Šuman može biti relativno zadovoljan budući da smo igrali meč nakon dva odrađena treninga i u desetkovanom sastavu.

Nakon ovoga susreta reprezentativci se vraćaju u Brško gdje će ostati do 4. juna i odigrati utakmicu između prvog i "rezervnog" sastava budući da je za ovo okupljanje Šuman pozvao igrače sa dva spiska.

Posljednji dio okupljanja bit će obavljen u Maglaju, gdje će također naša dva tima odigrati jedan pripremni susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi