Magdeburg bolji od Kiela, gol Vražalića u porazu Eisenacha

Magdeburg bolji od Kiela, gol Vražalića u porazu Eisenacha

Adnan Beganović

U derbiju 9. kola rukometne Bundeslige Magdeburg je bio bolji od Kiela (34:31), pa je tako Loewen ostao jedina neporažena momčadu dosadašnjem dijelu prvenstva.

Rukometaši Magdeburga, koji u ovoj sezoni igraju u promjenjivoj formi, večeras su pružili sjajnu partiju i na kraju su zasluženo savladali favorizirani Kiel.

Do pobjede su Magdeburg vodili Stefan Kneer sa devet, te Rober Weber sa šest pogodaka, dok je Filip Jicha sa 10 golova bio najefikasniji kod Kiela.

HSV je bez većih problema savladao Eisenach (39:32) za koji nastupa i naš reprezentativac Faruk Vražalić. Najefikasniji kod HSV-a bio je Hans Lindberg sa 13 pogodaka, dok je s druge strane najučinkovitiji bio Dener Jaanimaa sa osam pogodaka, a Vražalić se jednom upisao u listu strijelaca.

U ostala dva susreta odigrana večeras postignuti su sljedeći rezultati: Flensburg - Emsdetten 33:26, Loewen - Lemgo 35:27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.