Maglaj slavio protiv Bosne, Borac bolji od Goražda

Premijer liga BiH

Maglaj slavio protiv Bosne, Borac bolji od Goražda

Rukometaši Maglaja u okviru 12. kola Premijer lige BiH savladali su sarajevsku Bosnu.

Utakmica protiv Bosne za izabranike Mahmuta Obralića je bila posljednja u jesenjem dijelu sezone pred domaćom publikom, a na kraju je ostvarena pobjeda rezultatom 38:34.

Prvi dio utakmice domaći su riješili u svoju korist rezultatom 20:18, da bi u nastavku odbranili stečenu prednost i zasluženo slavili.

U pobjedničkoj ekipi se najviše istaknuo Mehinagić sa 15 postignutih pogodaka. Kod rukometaša Bosne istaknuli su se Živanov i Stojisavljević sa po osam pogodaka.

Do pobjede je stigao i aktuelni prvak Borac koji je savladao Goražde sa 32:29, dok je visočka Bosna na gostovanju u Istočnom Sarajevu poražena od Slavije rezultatom 29:28.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi