Borac siguran protiv Bosne na Mojmilu

Banjalučani slavili novu pobjedu

Borac siguran protiv Bosne na Mojmilu

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

U duelu dva stara rivala večeras su na Mojmilu snage odmjerili RK Bosna Sarajevo i Borac m:tel, a na kraju su pobjedu slavili gosti rezultatom 29:24.

Na samom početku izjednačen meč, a u 13. minuti bilo je 6:6. Gosti zatim za tri minute postižu tri gola, a Bosna jedan te je na semaforu pisalo 9:7 za goste.

Gosti rutinski održavaju prednost i nedozvoljavaju gostima da se priključe, te je u 28. minuti bilo plus pet za Banjalučane, tačnije 15:10.

Na poluvremenu je bilo 17:11 za Borac m:tel. Bosna drugom poluvrijeme otvara sa dva pogotka Alibegovića, al gosti nedozvoljavaju rezultatsku neizvjesnost.

Raspoloženi Alibegović je držao Bosnu u igri, pa je u 46. minuti bilo 22:19 za goste, međutim domaći nisu imali snage za nešto više. Završilo je 29:24 za goste koji su tako zasluženo slavili novu pobjedu.

Premijer rukometna liga BiH, 11. kolo:

RK Bosna Sarajevo - RK Borac m:tel 24:29 (11:17)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Bosna: Alibegović 13, Salkić 1, Bačković 2, Živanov 3, Stojisavljević 1, Balta 4, Halilković, Bašić, Burnazović.

RK Borac m:tel: Đurđević 10, Daničić 1, Mijatović 1, Jovanović 2, Marić 5, Šešić 1, Unčanin 9, Beširević, Hercegovac, Bubić, Subotić, Nježić, Knežević, Ćelić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi