Maja Knezović: U Evropi želimo u drugi krug, u bh. rukomet se mora više ulagati

Članica ŽRK Hadžići za SportSport.ba

Maja Knezović: U Evropi želimo u drugi krug, u bh. rukomet se mora više ulagati

S. Mlaćo

Rukometašice Hadžića DG proteklu sezonu okončale su na trećem mjestu.

Hadžićanke će tako predstavljati našu zemlju u Challenge kupu, a svakako da će im glavna snaga biti sjajna Maja Knezović.

Knezović neće mijenjati sredinu ovog ljeta. Za SportSport.ba je govorila o protekloj sezoni,  očekivanjima u Evropi, te novoj sezoni, kao i svojim igrama.

"Moram reći da sam vrlo zadovoljna prethodnom sezonom. Grude su tu dominirale, ali u dvije smo im pružile snažan otpor, što je pokazalo da i one imaju svoje slabosti. Kada govorim o svojoj igri, ne mogu reći da nisam zadovoljna, ali uvijek može bolje. Nadam se da ove sezone neće biti povreda i da ću svoju igru dovesti na jedan veći nivo", ističe Knezović.

Dodaje da su je zadovoljna u Hadžićima.

"Za sada sam sasvim zadovoljna u Hadžićima i planiram tu ostati do kraja sezone, ali ko zna šta sutra nosi".

Optimista je pred evropske mečeve.

"U Evropi se nadam što lakšem protivniku i naravno plasmanu u drugi krug. Međutim, bez obzira na krajnji ishod, mislim da je to veliko iskustvo i poticaj za sve naše igračice".

Dobro poznaje stanje u žensko bh. rukometu, pa je dala svoje mišljenje.

"Ženski rukomet u BiH... Hm, kada je riječ o seniorskim ekipama, smatram da je situacija, nažalost, jako loša. Sam sportski savez ne funkcionira kako bi trebao i loša financijska situacija dovela je do slabljenja kvalitete rukometa. Kada je riječ o mlađim kategorijama, neosporno je govoriti o talentu i kvaliteti naših igračica koje nažalost nastave svoje karijere po drugim zemljama, a ne u Bosni i Hercegovini. Smatram da bi se u rukomet trebalo ulagati mnogo više".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Rukometašica iz Hadžića imaju visoke ambicije i u narednoj sezoni prvenstva BiH.

"U narednoj sezoni ne očekujem ništa manje nego u prethodnoj. Mlada smo i perspektivna ekipa, koja ima mnogo toga pokazati i smatram da ćemo i ove godine biti konkurenti za sami vrh tabele", dodala je Knezović na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi