Kiril Lazarov odveo Makedonce u drugi krug

Srušio Čile s osam golova

Kiril Lazarov odveo Makedonce u drugi krug

E. Škorić

Reprezentacija Makedonije upisala je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Makedonci su u nakon poraza od Švedske i Egipta, napokon pronašli način da dođu do pobjede i to protiv Čilea, rezultatom 32:29.

Iako su bili favoriti, Kiril Lazarov i društvo morali su se pomučiti da dođu do trijumfa. Bolje meč otvaraju Čileanci, koji su vodili većim dijelom prvih pola sata, a na poluvremenu je bilo 17:16.

2:0 serija Makedonaca na otvaranju drugog dijela, a onda su vremenom slomili otpor južnoameričke selekcije, pa su na kraju slavili s tri razlike (32:29).

Lazarov je predevodio svoj tim sa osam pogodaka. dok su po pet dali Kosteski i Perevski. Na drugoj strani Ceballos je postigao sedam, Er. Feuchtmann šest golova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U nastavku prvenstva, Makedoniju očekuju utakmice protiv Bjelorusije, Rusije i Slovenije. Prva utakmica na programu je u srijedu.

U ovom prvom dnevnom terminu odigran je i meč Rusije i Južne Koreje, a Rusija je slavila sa 30:26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti