Makedonski prvak i po gledanosti među najboljih četvoro

Iza Kiela i Zagreba

Makedonski prvak i po gledanosti među najboljih četvoro

Sutra sa početkom od 15:15 sati u Kelnu se igra Final Four Lige evropskih prvaka za rukometaše, na kojem učestvuje i aktuelni prvak Evrope Vardar.

Osim što je ponovo dospio među najbolja četiri tima Starog kontinenta skopski klub treći je najgledaniji klub ove sezone u EHF Ligi šampiona sa 5.168 gledalaca u SC „Jane Sandanski“ po meču.

Najgledaniji klub u evropskom elitnom takmičenju već godinama je njemački Kiel, čija Sparkassen Arena je gotovo uvijek puna tokom sezone (prosjek 9.387 gledalaca).

Drugi na listi je PPD Zagreb, koji i pored skromnih rezultata gleda u prosjeku 6.663 navijača sa tribina Arene Zagreb.

Četvrti je Veszprem sa preko 5.000 navijača, peti je Nantes, a od timova iz regiona Celje je na 11. mjestu sa 3.729, Metalurg na 21. (2.364) i Gorenje na 25. (1.164).

Najmanje gledalaca u EHF Ligi šampiona imao je lisabonski Sporting, oko 1.000 u prosjeku.

I zašto ne bi onda imali jak i moćan rukometni kolektiv u Skoplju. Čudi jedino što Zagreb još miljama zaostaje za najboljim ekipama Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi